De Wilde Brassers

Koen

De essentie van een ambacht, zoals brouwen, is ‘van niets iets maken’ en dat vind ik nog altijd het mooiste wat er is. Maar bij brouwen komt ook veel ‘niet-brouwen’ kijken en daar kan ik mij wellicht nuttig maken als gewezen leraar economie en met jarenlange ervaring in de politiek en het zelfstandig ondernemen.
Brouwen is weten, kennen, kunnen en ook durven. Dat is waar ons bedrijf voor staat en waar ik ook helemaal achter sta.
Vanwaar mijn interesse in bier? Het omvat het volledige spectrum van het leven: het bevat vooral water en lest dus prima de dorst. Maar bier is ook genieten, het is cultuur, en het heeft absoluut een sociale toegevoegde waarde. Drink bier met vrienden en je leeft langer én gezonder. Daarom leerde ik tal van mijn vrienden bier drinken. En toen dat gelukt was, wilden er sommige vrienden ook nog zelf gaan brouwen…

Ann

Mijn liefde voor het bier uitte zich al vrij vroeg in het degusteren ervan, het liefst dan nog een stevige tripel, wat zelfs soms nu nog enige verbazing opwekt bij mensen die me niet kennen. Na de bierwereld al veelvuldig verkend te hebben op smaakvlak, werd mijn interesse echter ook gewekt tot hoe dat lekkere gerstenat nu eigenlijk tot stand komt. Hiertoe was een brouwcursus heel doeltreffend. Zonder te willen vervallen in clichés, blijkt het brouwgebeuren zich voornamelijk af te spelen in een mannenwereld, waar ik door actieve participatie mijn plaats moest veroveren om de brouwtechnieken onder de knie te krijgen. En toen na enkele brouwexperimenten met vrienden het idee rijpte van een professionele uitdaging, heb ik niet getwijfeld. Een vrouwelijke toets in waar brouwerij Wildebrasse wil voor staan, is immers net dat tikkeltje extra in alle aspecten van het brouwgebeuren.

Nico

Op het vlak van bier heb ik al een lange weg afgelegd. 10 jaar geleden was ik immers geen bierdrinker. Na enkele biertjes geproefd te hebben onder “lichte dwang”, had ik dra de smaak te pakken. Vanaf dan ging het snel. Na enkele jaren heb ik een brouwcursus gevolgd bij Panta Rhei in Merelbeke. Daarna volgden enige experimenten in koude garages. Hieruit is een heel mooi resultaat gekomen waarbij smaak en kwaliteit voorop staat. Deze lijn willen we bij Wildebrasse zeker verder trekken in de toekomst.

Patrick

Een grote interesse in voeding en voedingschemie en een bijkomende brouwersopleiding in Gent waren de druppels die het bierglas overvloedig deden overlopen om met volle goesting in het Wildebrasse avontuur te stappen.
Ik ben biochemicus van opleiding, ontwikkel de recepten en ben één van de vaste brouwers.
In de laatste jaren volgde ik ook nog een bakkersopleiding en een opleiding tot chocolatier. Wildebrasse zal in de toekomst nog mooie product combinaties laten zien !

"Naast de actieve brouwers bestaat Wildebrasse ook nog uit de vennoten Yannick, Ann, Frank en Johan”